Dimentional pricing voor pakketten en pallets.


Kent u dat? U krijgt iets bezorgd in een doos die veel te groot is voor het product dat u besteld heeft. Waarom gebeurt dit?

Veelal gebeurt dit omdat er met uw leverancier een vast verzendtarief is afgesproken per geleverde doos. Of het nu gaat om een kleine of om een grote doos, de verzender betaalt altijd een vaste prijs. Dit gemak voor de verzender heeft veelal wel negatieve gevolgen voor het efficiënt beladen van een vachtwagen. En dat komt uiteindelijk niet ten goede aan de transport kosten welke direct of indirect betaald worden door de afnemer. Het kan ook anders: Door met 'dimensional pricing' te gaan werken kunt u tegen scherpere tarieven verzenden.

dimentional_pricing

Een praktijk voorbeeld: Bij 100 kilo toiletpapier zitten de meeste busjes al bijna vol, terwijl bij een stuk massief ijzer van 100 kilo nog genoeg ruimte over is in de wagen voor andere goederen waardoor de stukprijs lager zal worden. Er is dus een goede berekening nodig om tot een scherpverzendtarief te komen. Collibox gebruikt deze manier van berekenen, probeer het maar eens uit op Collibox.com.Meer Nieuws Transport online


Bereken uw verzend tarief

Verpakking
Aantal
Afmeting LxBxH x x
Gewicht kg per stuk
Van
Naar
Verzekering
Verzekerde waarde
Uw emailIn 3 stappen al uw transporten online organiseren
In drie eenvoudige stappen regelt u een goed en passend transport voor al uw documenten, pallets, pakketten en langmateriaal.
STAP 1:
Voer uw verzend-gegevens in
pakket   STAP 2:
Kies de best passende
vervoerder(s)
pakketpost versturen   STAP 3:
Laat uw zending afhalen
pallet transport

Lees hier hoe u snel en makkelijk pakketten, pallets en documenten verzenden kunt